Fleur op bezoek bij de tandarts

Intake

Bij het eerste bezoek aan Emma Tandartsen maak je kennis met meerdere mensen uit ons team en met onze werkwijze. En wij maken kennis met jou. We kijken daarbij niet alleen naar je tanden en kiezen maar ook… naar je wensen.

Preventie en mondhygiëne

Ook in de tandheelkunde geldt dat voorkomen beter is dan genezen, waarbij de preventieassistente kan helpen door advies te geven. De preventieassistente zorgt ervoor dat de mond gezond en fris kan blijven.

Ontstoken tandvlees

Soms is het tandvlees chronisch ontstoken. Deze aandoening heet parodontitis en kan leiden tot vroegtijdig verlies van tanden en kiezen. Tandvleesbloeding bij aanraking in combinatie met een toegenomen diepte van de ruimte tussen tanden en het tandvlees (de zogenaamde pocket) is het kenmerk van deze aandoening. Behalve dat parodontitis kan leiden tot vroegtijdig verlies van tanden en kiezen, kan parodontitis ook een negatief effect hebben op de algemene gezondheid. 

Kroon en brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. 

Kindertandheelkunde

Als je kind op jonge leeftijd in de praktijk komt, krijgt het voldoende gelegenheid te wennen en raakt het vertrouwd met de omgeving en de medewerkers. Ook leer je al vroeg de juiste voedings- en poetsgewoonten voor je kind. De tandarts legt uit hoe je het kindergebit het beste kunt verzorgen en geeft aan wanneer je zoon of dochter weer in de praktijk moet terugkomen.

Gebitsbeschermer

Een bitje dat strak om het bovengebit past, kan gebruikt worden bij sporten als hockey of boksen. Er zijn ook bitjes die de tanden beschermen tegen nachtknarsen of klemmen.